Search
 

Politika privatnosti

Članak I. – Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka

Drago nam je što ste posjetili www.chix.hr internetsku stranicu. Zalažemo se za zaštitu vaših osobnih podataka u skladu sa svim važećim zakonima o zaštiti podataka, Općom uredbom EU o osobnih podataka („GDPR“) te Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka. U ovim Informacijama o zaštiti podataka objašnjavamo Vam koje vaše informacije (uključujući osobne podatke) obrađujemo u vezi s vašim posjetom i korištenjem gore navedene digitalne obavijesti („Internetska stranica“). Obrve d.o.o. obvezuje se pružati zaštitu osobnih podataka kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje prodaje naručenog proizvoda. Svi sadašnji i budući djelatnici Obrve d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Posjetitelj i/ili kupac popunjavanjem obrasca prilikom registracije ili kupnje na www.chix.hr, potvrđuje točnost i potpunost navedenih podataka, uključujući osobnih podataka. Voditelj obrade odgovoran za obradu osobnih podataka je Obrve d.o.o.

Članak II. Podaci koji se obrađuju

Našoj Internetskoj stranici možete pristupiti bez unošenja osobnih podataka (kao što su vaše ime i prezime, poštanska adresa ili email adresa). No moramo obrađivati određene podatke kako bismo vam omogućili pristup našoj internetskoj stranici. Dnevničke datoteke: Kada posjetite ovu internetsku stranicu, naš internetski poslužitelj automatski pohranjuje naziv domene ili IP adresu računala koje je poslalo zahtjev (najvjerojatnije računalo vašeg pružatelja internetskih usluga), uključujući datum, vrijeme i trajanje vašeg posjeta, podstranice /URL-ove koje posjećujete i informacije o aplikaciji/ama i terminalu/ima koje koristite za pregled naših stranica. Uz to, možemo na ovoj internetskoj stranici upotrebljavati određene metode analize, te integrirati i funkcionalnosti trećih strana („dodatke za društvene mreže“).

Kolačići: Kolačići su manje tekstualne datoteke pohranjene u vašem pregledniku. Koristimo kolačiće kako bismo našu internetsku stranicu učinili što jednostavnijom za korištenje. Ove datoteke nam pomažu pri prepoznavanju određenih preferencija naših posjetitelja tijekom pregledavanja interneta i dizajniranja naših stranica. Većinom koristimo privremene kolačiće (kolačiće sjednice), a oni se na kraju vašeg posjeta automatski brišu. Upotrebljavamo i trajne kolačiće, koji služe za poboljšanje korisničkog usmjeravanja u skladu s vašim preferencijama. Naši kolačići ne prikupljaju osobne podatke i ne omogućuju vašu identifikaciju na internetskim stranicama trećim stranama. Svoj preglednik možete podesiti tako da vas obavijesti o postavljanju kolačića kako bi vam uporaba kolačića postala transparentnija. U načelu, u postavkama preglednika možete i odbiti prihvaćanje kolačića. Međutim, to može značiti da možda nećete moći koristiti sve funkcionalnosti internetske stranice.

Analiza internetske stranice s pomoću usluge Google Analytics: Na našoj internetskoj stranici koristimo uslugu Google Analytics, uslugu internetske analize tvrtke Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD („Google“), kako bismo mogli kontinuirano poboljšavati našu internetsku stranicu. Usluga Google Analytics upotrebljava kolačiće koji su pohranjeni na vašem računalu i omogućavaju analizu korištenja internetske stranice. Informacije koje kolačić skuplja o vašoj upotrebi ove Internetske stranice uglavnom se šalju na poslužitelj tvrtke Google u Europi (ili u državi članici Europskog gospodarskog područja) radi anonimizacije vaše IP adrese, kako bi se time isključila referiranje na osobu. Tek nakon što je IP adresa anonimizirana, skraćena IP adresa prenosi se na poslužitelj tvrtke Google u SAD, gdje se pohranjuje. Samo u iznimnim slučajevima na poslužitelj tvrtke Google u SAD šalje se potpuna IP adresa te se tamo skraćuje. Ova Internetska stranica koristi uslugu Google Analytics s proširenjem za anonimno skupljanje IP adresa (tzv. maskiranje IP adrese). Google u naše ime upotrebljava prikupljene podatke kako bi analizirala vaše korištenje Internetske stranice, sastavila izvješća o aktivnostima na internetskoj stranici i pružila nam druge usluge vezane za korištenje Internetske stranice. IP adresa koju vaš preglednik šalje u kontekstu usluge Google Analytics ne kombinira se s ostalim Googleovim podacima.Možete svakako Google-u odbiti prikupljanje podataka koje generira kolačić i odnosi se na vašu upotrebu Internetske stranice (uključujući vašu IP adresu). Google-u možete odbiti i obradu podataka, i to preuzimanjem i instaliranjem dodatka za preglednik koji je dostupan na sljedećoj poveznici: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en. U tom slučaju postavlja se kolačić za isključivanje (eng. opt-out cookie) koji sprječava buduće prikupljanje vaših podataka kada posjetite ovu Internetsku stranicu. Alternativno, putem linka ispod možete spriječiti slanje podataka Google-u i da ih Google obrađuje. Dodatne informacije o zaštiti podataka pri korištenju usluge Google Analytics možete pronaći ovdje https://www.google.com/analytics/terms/ i ovdje http://www.google.com/intl/de/analytics/privacyoverview.html.

Google ponovno oglašavanje: na našoj Internetskoj stranici također koristimo Google-ovu funkciju za ponovno oglašavanje. Ovo nam omogućava da vam prikažemo ciljano oglašavanje pretpostavljenih interesa na osnovu vašeg ponašanja prilikom prethodnih posjeta našoj Internetskoj stranici. Ako ste se usuglasili sa Google-om, vaše posjete će se također snimiti na svim uređajima. Ova reklama se pojavljuje samo u Google oglasnim prostorima, bilo na oglasnim prostorima Google Adwords-a ili na Google mreži multimedijalnog oglašavanja. Google koristi kolačiće kako bi analizirao korištenje internetskih stranica kao osnovu za prikazivanje oglašavanja zasnovanog na vašim pretpostavljenim interesima. Kolačići se koriste za snimanje posjeta Internetskoj lokaciji i anonimnih podataka o korištenju Internetske stranice. Nijedan osobni podatak o posjetiocima Internetske stranice ne pohranjuje se. Ako potom posjetite drugu internetsku stranicu u Google mreži multimedijalnog oglašavanja, vidjet ćete oglase sa velikom vjerojatnošću uključuju vrste proizvoda i informacija kojima ste ranije pristupili. Možete trajno deaktivirati upotrebu kolačića od strane Google-a tako da slijedite sljedeći link te preuzmete i instalirate dodatak: https://www.google.com/settings/ads/plugin. Alternativno, možete deaktivirati upotrebu kolačića od strane trećih osoba primjenom internetske stranice za deaktivaciju mreže za oglašavanje na linku http://www.netvorkadvertising.org/choices/ i dodatne informacije koje su tamo navedene u kontradikciji. Više informacija o Google ponovnom oglašavanju  i Google politici možete naći na http://www.google.com/privacy/ads/.

Facebook Pixel: Koristimo Facebook Pixel pružatelja usluge Facebook, Inc. (1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, SAD – www.facebook.com – „Facebook“) na našoj Internetskoj stranici. Facebook Pixel pruža mogućnost praćenja ponašanja korisnika nakon što su preusmjereni na jednu od naših internetskih lokacija klikom na Facebook oglas. Ovaj proces je dizajniran za procjenu efektivnost Facebook oglasa u statističke i tržišne istraživačke svrhe i može pomoći u optimizaciji budućih reklamnih poduhvata. Prikupljeni podaci su anonimni, tako da ne možemo izvući zaključke o identitetu korisnika, a mi ne šaljemo nikakve lične podatke Facebook-u. Međutim, Facebook čuva i obrađuje podatke tako da je mogućne povezivanje sa odgovarajućim korisničkim profilom i Facebook može koristiti podatke u svoje reklamne svrhe u skladu sa Smjernicama za korištenje Facebook podataka (https://www.facebook.com/about/privacy/). Možete omogućiti Facebook-u i njegovim partnerima da prikazuju oglase unutar i van Facebook-a. Kolačić́ se također može čuvati na vašem računalu u ove svrhe. Ako ste korisnik Facebook-a i ne želite da Facebook prikuplja podatke o vama preko Facebook Pixel-a i poveže ih sa vašim korisničkim podacima spremljenim na Facebook-u, možete deaktivirati Facebook Pixel ovdje. Kontradikcija se odnosi na pretraživač koji koristite.

Na našu Internetsku stranicu integrirali smo gumb društvene mreže Facebook (1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, SAD – www.facebook.com). Gumbe tvrtke Facebook možete prepoznati zahvaljujući logotipu tvrtke Facebook ili gumba „sviđa mi se“. Kako bismo spriječili automatsko prikupljanje podataka tvrtke Facebook, čim se pristupi našoj Internetskoj stranici, implementirali smo takozvano rješenje s dvama klikovima (two-click solution): Pored gumba Facebook postoji još područje koje izgleda kao prespojnik. Samo kada pritisnete prespojnik, a zatim iznova kliknete na gumb Facebook, informacije (kao što je adresa naše Internetske stranice i vaš korisnički ID) se šalju na Facebook. Kao operator Internetske stranice, nemamo saznanja o sadržaju prenesenih podataka ili Facebookovu služenju njima. Ne dobivamo podatke kada ste kliknuli na koji gumb. Više informacija o načinu na koji tvrtka Facebook koristi vaše podatke potražite u pravilima o privatnosti tvrtke Facebook:  https://www.facebook.com/policy.php.

Nudimo vam različite mogućnosti informiranja,oglašavanje i marketing a putem našeg kontakt obrasca. Ovisno o mogućnosti koju odaberete, pritom također obrađujemosljedeće osobne podatke: informacije dobivene poštom ili e-poštom te za potrebe newslettera putem elektroničke pošte (u ovim slučajevima obrađujemo podatke koje unesete u kontakt obrazac). Ako ste odabrali slanje newslettera elektroničkom poštom, obrađujemo podatke koje ste unijeli u kontakt obrazac. U zbirnom obliku analiziramo i podatke prikupljene tijekom isporuke  poput stopa isporuke, stopa otvaranja, stopa klikova, stopa pretvorbe, stopa otkazivanja slanja, stopa odstupanja, a sve kako bismo imali uvid u njihovu uspješnost i uporabu. Isto tako, procjenjujemo podatke koji se generiraju tijekom vašeg pristupa i korištenja tih e-poruka poput: vrijeme otvaranja, klikovi na hipervezu, preuzeti dokumenti,  da bismo vam na osnovi toga pružili personalizirane informacije u budućim reklamnim ili informacijskim letcima poslanima emailom, a koje najbolje odražavaju vaše interese i potrebe.
Obavještavamo vas o proizvodima, uslugama, ponudama i događanjima. U tu svrhu obrađujemo potrebne podatke koje ste unijeli u kontaktnom obliku, bar vaše prezime i ime i detalje kanala kontakta (email i telefon). Na našoj Internetskoj stranici možete naručivati bez registracije i stvaranja računa. U tom ćemo slučaju zatražiti i obraditi informacije potrebne za obradu narudžbe, vaše ime i prezime, adresu za naplatu odnosno drugu adresu za dostavu, email te potrebne podatke za plaćanje, o načinu isporuke te podatke o narudžbi. Ako se pak registrirate kao korisnik naše Internetske tada prikupljamo podatke navedene u obrascu za registraciju na našoj Internetskoj stranici. Ako želite koristiti određeni sadržaj na našoj Internetskoj stranici ili nešto naručiti, možemo zatražiti i ponovni unos istih podataka, osobito u svrhu vaše identifikacije.

Članak III. Svrha i pravna osnova obrade vaših osobnih podataka

 Kako bismo vam omogućili korištenje naše Internetske stranice, obrađujemo osobne podatke. Ova se obradatemelji na članku 6 (1) f. GDPR. Koristimo podatke koji mogu sadržavati dnevničke datoteke, podatke prikupljene korištenjem kolačića i pseudonimiziranih korisničkih profila kako bismo kvalitetnije obavili izravni marketing, istraživanje tržišta i dalje razvijali naše digitalne ponude na osnovi korisničkih potreba, zatim da bismo vam omogućili informiranje i savjetovanje te vam omogućiti odabranu opciju, a ako ste odlučili registrirati se za naš newsletter putem e-maila, kako bismo vas registrirali i dostavili vam newsletter putem emaila. Suglasnost možete opozvati u bilo kojem trenutku s učinkom od trenutka opozivanja suglasnosti, na način da nam se obratite putem kontakt podataka. U svakom emailu pronaći ćete i poveznicu za odjavljivanje slanja e-mailova. Dakle ako putem naše Internetske stranice nešto naručite ili ako na našoj internetskoj stranici registrirate korisnički račun, prikupljene podatke obrađujemo na temelju članka 6 (1) b. GDPR u vezi s izvršavanjem ugovora koje smo s vama sklopili. Podatke povezane s vašim korištenje naše Internetske stranice možemo obrađivati i kako bismo poštivali naše zakonske obveze; a ta vrsta obrade se temelji na stavku članka 6 (1) c. GDPR. U mjeri koja je potrebna obrađujemo vaše osobne podatke (uz obradu u svrhu poslovnog odnosa ili udovoljavanja zakonskim obvezama) u svrhu naših opravdanih interesa ili opravdanih interesa treće strane na temelju članka 6 (1) f. GDPR. Opravdani interes može uključivati:
postavljanje, ostvarivanje i obranu protiv pravnih zahtjeva; sprječavanje, istragu, otkrivanja ili progona kaznenih djela; i upravljanje i daljnji razvoj našeg poslovanja, uključujući upravljanje rizicima.


Članak IV.    Dužnost dostave podataka

Informacije potrebne za registraciju radi primanja našeg email newslettera, pružanja informacija i savjetovanja, internetskih narudžbi ili registracije korisnika ili stvaranja korisničkog računa, u odgovarajućem području internetske stranice, označene su kao obvezni podaci (npr. kontakt obrazac); bez pružanja obaveznih podataka ne možemo vam omogućiti korištenje odgovarajuće funkcije. Ako od vas primimo dodatne podatke, naznačit ćemo je li pružanje takvih informacija utemeljeno na zakonskoj ili ugovornoj obvezi ili je neophodno za izvršavanje ugovora.

Članak V.    Pristup podacima

Vaši osobni podaci uglavnom se obrađuju unutar našeg društva.  Na temelju koncepta upravljanja ulogama/pravima, pristup osobnim podacima ograničen je na funkcije koje vrše obradu te na opseg potreban za odgovarajuću svrhu obrade. Vaše osobne podatke ne prosljeđujemo izvan naše tvrtke, osim:davateljima usluga koji nam na temelju posebnih ugovora pružaju određene usluge, uključujući i obradu osobnih podataka, a i odobreni kooperanti naših pružatelja usluga, primjerice, za usluge kao što su slanje e-mailova, hosting naših internetskih stranica, računovodstvenih usluga,pružanje usluga informiranja ili savjetovanja; zatim privatnim ili javnim tijelima, u mjeri u kojoj smo dužni prenositi vaše osobne podatke na temelju zakonske obveze kojoj podliježemo; druge kategorije primatelja ako je primjenjivo. Općenito, davatelji usluga trećih strana koje koristimo će prikupljati, koristiti i otkriti Vaše podatke jedino u mjeri koja je potrebna da bi obavili uslugu koju nam pružaju. Međutim, određeni pružatelji usluga treće strane, kao što su servisi plaćanja i drugi procesori platnog prometa, imaju svoja pravila privatnosti s obzirom na informacije koje im mi trebamo pružiti za Vaše transakcije u vezi kupnje. Tada preporučujemo da pročitate njihova pravila o privatnosti, kako biste razumjeti način na koji će Vaši osobni podaci biti obrađeni s njihove strane. Imajte na umu da se neki davatelji usluga mogu imati sadržaje koji se nalaze u različitoj nadležnosti od strane Vas ili nas. Ako ste izabrali nastaviti s transakcijom koja uključuje usluge davatelja usluga treće strane, onda Vaši podaci mogu postati predmetom zakona nadležnosti u kojoj se nalazi davatelj usluge ili njegovi objekti. Nakon što napustite internetsku stranicu naše trgovine ili ste preusmjereni na internetsku stranicu ili aplikaciju treće strane, više niste regulirani ovom Politikom privatnosti te našim Uvjetima poslovanja. Mi nismo odgovorni za Politike privatnosti drugih stranica.

Članak VI.    Prenošenje podataka izvan EU / EEA

Podaci se mogu prenijeti primateljima u takozvane treće zemlje samo u vezi s korištenjem davatelja usluga za pružanje informacija o uslugama internetske analize. „Treće zemlje“ zemlje su izvan Europske unije ili zemlje koje nisu potpisnice Sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru te u kojima se ne može predvidjeti zaštita podataka usporediva s onom u Europskoj uniji. Ako prenesene informacije sadrže osobne podatke, prije takvog prijenosa osiguravamo da je u trećoj zemlji ili kod primatelja u trećoj zemlji osigurana odgovarajuća razina zaštite podataka. Prijenos podataka može se temeljiti i na tzv. standardnim ugovornim klauzulama EU-a koje su sklopljene s primateljem ili, u slučaju da se primatelj nalazi u SAD-u, u skladu s načelima europsko-američkog sustava zaštite privatnosti (eng. EU-US Privacy Shield). Dodatne informacije o tome te odgovarajuća jamstva za održavanje predviđene razine zaštite podataka se mogu pronaći ovdje: www.privacyshield.gov/list.

Članak VII.    Vrijeme pohranjivanja podataka

Osobne podatke možemo pohraniti sve dok postoji opravdan interes za zadržavanje takvih podataka te  ako postoji zakonska obveza za to. Osobne podatke ćemo obrisati, čak i ako ne poduzmete nikakvu radnju čim daljnje zadržavanje više nije potrebno za svrhe za koje su podaci prikupljeni ili na drugi način obrađeni, ili ako daljnje zadržavanje na neki drugi način nije dopušteno zakonom. Kada je riječ o spomenutoj obradi,brisati ćemo podatke koji se koriste za slanje informacija poštom ili e-mailom nakon što vam se podaci pošalju,brisati ćemo podatke koji se koriste za savjetovanja telefonom ili osobno savjetovanje nakon završetka odgovarajućeg savjetovanja ako niste dali svoju privolu za daljnju obradu svojih podataka (npr. nastavak savjetovanja) ili daljnja pohrana nije potrebna za druge svrhe (npr. slanje konkretne ponude na temelju savjetovanja); pohranjene osobne podatke za pripremu i slanje newslettera putem emaila a kada povučete svoju privolu odnosno kada od nas više ne dobivate daljnje e-milove (crna lista).

Ako se osobni podaci trebaju čuvati zbog zakonske obveze, oni se čuvaju do kraja odgovarajućeg roka čuvanja. Ako se osobni podaci obrađuju samo u skladu sa zakonskom obvezom čuvanja, pristup takvim podacima uglavnom je ograničen, stoga su podaci dostupni samo ako je to potrebno u svrhu obveze čuvanja.

Članak VIII.  Sigurnost

Da bismo zaštitili Vaše osobne podatke, poduzet ćemo razumne mjere opreza i slijediti najbolje prakse kako bi bili sigurni da nisu neprimjereno izgubljeni, zloupotrebljavani, pristupani, objavljeni, izmijenjeni ili uništeni.

Članak IX.    Prava vlasnika podataka

Kao vlasnik podataka imate pravo: zatražiti pristup svojim osobnim podacima, članak 15. GDPR;zatražiti ispravak netočnih osobnih podataka, članak 16. GDPR;zatražiti brisanje svojih osobnih podataka („pravo na zaborav“), članak 17. GDPR;zatražiti ograničenje obrade svojih osobnih podataka, članak 18. GDPR;ostvariti pravo na prenosivost podataka, članak 20. GDPR;prigovoriti obradi svojih osobnih podataka, članak 21. GDPR.; podnijeti pritužbu na naše postupanje s osobnim podacima i to nadležnom nadzornom tijelu, članak 77. GDPR.  Navedena prava mogu se ostvariti u odnosu prema nama, npr. slanjem obavijesti kanalima navedenima na prvoj stranici ove informacije o zaštiti podataka.

Košarica
Nema proizvoda u košarci!
Nastavi Kupovinu
0